Follow my blog with Bloglovin

26 czerwca 2016

Pasta jajeczna

Idealna ze świeżym własnej roboty pieczywem <3

porcja dla 2 osób

  Składniki:

  • 3 jajka

  • 2 małe ząbki czosnku

  • 1 łyżka majonezu

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

  • 1 łyżka koperku

  • 0,5 łyżki szczypiorku

  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano

  • można jeszcze dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, ser żółty itd.

Jajka gotować ok 10 min. W tym czasie pokroić szczypiorek, koperek, przecisnąć czosnek. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka pokroić w kostkę, lub jeśli posiadasz sitko do krojenia warzyw to idealnie się sprawdzi. Jajka wymieszać z koperkiem itd. dodać przyprawy, wymieszać z majonezem i jogurtem. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)