Follow my blog with Bloglovin

17 lipca 2016

Jagodowe Pancakes

Idealne na niedzielne śniadanie :)


Składniki:

  • 0.5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej

  • 1,5 szklanki mąki pszennej 

  • 2 jajka

  • 1,5 szklanki mleka

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 2 łyżki miodu

  • 5 łyżek rozpuszczonego i przestudzonego masła = 70g

  • ok szklanka jagód


Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka roztrzepać, dodać mleko, miód. Wymieszać suche i mokre składniki i dodać masło, ponownie wymieszać i odstawić na 15 min. Smażyć na suchej patelni na średnim ogniu, lejąc na środek patelni ok 2 łyżki ciasta, po czym posypać wierzch jagodami, smażyć do zbrązowienia po czym odwrócić na drugą stronę, smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)