Follow my blog with Bloglovin

17 sierpnia 2016

Sałatka z pomidorkami, makrelą i bazylią

 Połączenie słodkawych pomidorków i słonej ryby jest wręcz idealne. Świetnie sprawdzi się również łosoś ;)






Składniki:

dla 2 osób

  • 200 g pomidorków koktajlowych  

  • ok. 10 listków  świeżej bazylii

  • kilka piórek cebuli

  • filet z makreli wędzony, z ziołami prowansalskimi -  50 g  

  • sól (opcjonalnie, bo ryba jest już dość słona), pieprz

  • zioła prowansalskie 

  • 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek 

     

    Pomidorki i bazylię płuczemy. Pomidorki kroimy na pół i układamy na talerzach, na nie kładziemy bazylię, cebulę, doprawiamy. Skraplamy oliwą i układamy pokrojone kawałki ryby. Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)