Pasta jajeczna

Idealna ze świeżym własnej roboty pieczywem <3

Składniki: porcja dla 2 osób

  • 3 jajka
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka koperku
  • 0,5 łyżki szczypiorku
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano
  • można jeszcze dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, ser żółty itd.

  1. Jajka gotować ok 10 min. 
  2. W tym czasie pokroić szczypiorek, koperek, przecisnąć czosnek.
  3. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka pokroić w kostkę, lub jeśli posiadasz sitko do krojenia warzyw to idealnie się sprawdzi. 
  4. Jajka wymieszać z koperkiem itd. dodać przyprawy, wymieszać z majonezem i jogurtem. Smacznego 😊

Komentarze