Jagodowe crumble - zdrowy deser

Robiłam wszystko ,,na oko,,, ale muszę przyznać, że efektem byłam bardzo zaskoczona. Pycha :)
przed upieczeniem


    po upieczeniu
Składniki:
  • jagody, tyle aby zakryć dno naczynia w którym będziemy zapiekać ok 2 cm, mogą to być również inne owoce miękkie
  • 12 łyżek płatków owsianych górskich
  • 11 łyżek zmielonych płatków owsianych
  • 1,5 łyżeczki kakao
  • 5,5 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu
  • masło do natłuszczenia formy
  1. Dno i boki naczynia smarujemy masłem.
  2. Owoce przekładany do naczynia w którym będziemy je zapiekać. 
  3. Mieszamy składniki na kruszonkę: płatki, kakao, masło, miód do połączenia się wszystkiego. Następnie wykładamy kruszonkę na jagody i zapiekamy co czasu aż jagody puszczą sok, a kruszonka się lekko zapiecze.

Komentarze