Robiłam wszystko ,,na oko,,, ale muszę przyznać, że efektem byłam bardzo zaskoczona. Pycha :)
po upieczeniu
Składniki: - jagody, tyle aby zakryć dno naczynia w którym będziemy zapiekać ok 2 cm, mogą to być również inne owoce miękkie
- 12 łyżek płatków owsianych górskich
- 11 łyżek zmielonych płatków owsianych
- 1,5 łyżeczki kakao
- 5,5 łyżki masła
- 2 łyżki miodu
- masło do natłuszczenia formy
- Dno i boki naczynia smarujemy masłem.
- Owoce przekładany do naczynia w którym będziemy je zapiekać.
- Mieszamy składniki na kruszonkę: płatki, kakao, masło, miód do połączenia się wszystkiego. Następnie wykładamy kruszonkę na jagody i zapiekamy co czasu aż jagody puszczą sok, a kruszonka się lekko zapiecze.
Komentarze
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)