Jagodowe Pancakes

Idealne na niedzielne śniadanie :)



Składniki:
  • 0,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu
  • 5 łyżek rozpuszczonego i przestudzonego masła = 70g
  • ok szklanka jagód
  1. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. 
  2. Jajka roztrzepać, dodać mleko, miód. Wymieszać suche i mokre składniki i dodać masło, ponownie wymieszać i odstawić na 15 min. 
  3. Smażyć na suchej patelni na średnim ogniu, lejąc na środek patelni ok 2 łyżki ciasta, po czym posypać wierzch jagodami, smażyć do zbrązowienia po czym odwrócić na drugą stronę, smacznego 😊

Komentarze