Przejdź do głównej zawartości
Składniki:
- 1 czerwona papryka pokrojona w dużą kostkę
- 2 zielone papryki również w kostkę
- 2 cebule
- 5 młodych marchewek pokrojone w plastry
- 3 cukinie większe lub 4 mniejsze pokrojone w grubszą kostkę
- 40 dag wędliny (miałam krakowską i zwyczajną kiełbasę) pokrojonej w kostkę
- 3 duże pomidory- sparzone, pozbawione skórki i pokrojone w kostkę
- spora garść czerwonej soczewicy
- 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
- natka pietruszki, koperek
- słodka czerwona papryka
- pieprz
- sól
- pieprz ziołowy
- oregano
- tymianek
- lubczyk
- bazylia
- cząber
- 3 łyżki oleju
- Do garnka wlewamy olej i podsmażyć pokrojoną cebulę.
- Kiedy zmięknie wrzucać paprykę i cukinię.
- Kiedy cukinia puści sok dodać marchewkę. Warzywa gotować do miękkości, a następnie dodać opłukaną soczewicę.
- I po około 10 min dodać wędlinę oraz pomidory.
- Kiedy warzywa się lekko rozpadną, a soczewica będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy oraz wszystkie przyprawy odpowiednio do swoich kubków smakowych ;). I gotowe :) wystarczy dodać posiekane zioła i można zajadać :) smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)