Połączenie słodkawych pomidorków i słonej ryby jest wręcz idealne. Świetnie sprawdzi się również łosoś 😊
Składniki: dla 2 osób
Składniki: dla 2 osób
- 200 g pomidorków koktajlowych
- ok. 10 listków świeżej bazylii
- kilka piórek cebuli
- filet z makreli wędzony, z ziołami prowansalskimi - 50 g
- sól (opcjonalnie, bo ryba jest już dość słona), pieprz
- zioła prowansalskie
- 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek
- Pomidorki i bazylię płuczemy.
- Pomidorki kroimy na pół i układamy na talerzach, na nie kładziemy bazylię, cebulę, doprawiamy.
- Skraplamy oliwą i układamy pokrojone kawałki ryby. Smacznego 😄
Komentarze
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)