Składniki: 2 porcje
- pół opakowania miksu sałat z rukolą
- 10 pomidorków koktajlowych
- ser żółty (koniecznie dobrej jakości)
- 3 łyżki pestek słonecznika
- 3 łyżki pestek dyni
- mała bagietka
- masło
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- łyżeczka miodu
- łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- tymianek
- bazylia
- oregano
- Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy do odmierzonej oliwy, a następnie dodajemy wszystkie składniki i zioła wg uznania. Mieszamy do czasu połączenia się wszystkich składników. Odstawiamy.
- Pestki podprażamy na suchej patelni.
- Pomidorki kroimy na pół. Ser kroimy w paski.
- Bagietkę kroimy pod ukosem, następnie odrobinę smarujemy masłem i smażymy na suchej patelni do zrumienienia, przy obracaniu na drugą stronę podsmażoną stronę posypujemy żółtym serem startym na drobnych oczkach i posypujemy ulubioną przyprawą (u mnie słodka papryka).
- Sałatę wykładamy na talerz, na nią pomidorki, ser, pestki i sos. Podajemy z ciepłymi grzankami. Smacznego! 😉💓
Komentarze
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)