Składniki:
- 30 dag kaszy gryczanej
- 30 dag boczku
- 1 duża cebula
- 1,5 - 2 cukinie
- puszka zielonego groszku
- 3 ząbki czosnku lub 1,5 łyżeczki granulowanego
- 3 łyżeczki oregano
- łyżeczka majeranku
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- łyżeczka pieprzu ziołowego
- sól
- pieprz
- Kaszę gryczaną gotujemy. Używam kaszy w torebkach, ale wysypuję z woreczków i gotuję bez plastiku 😉.
- Boczek kroimy w kostkę i smażymy, kiedy się wytopi dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy aż cebula zmięknie.
- Cukinie kroimy w większą kostkę i dodajemy do boczku i cebuli. Kiedy cukinia jest już miękka dodajemy odcedzony groszek i chwilkę smażymy.
- Na koniec dodajemy kaszę gryczaną i przyprawy. Smacznego 😋
Komentarze
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)