Kasza manna z sosem orzechowym

Nie wiem, czy ma tak każdy, czy tylko ja jestem inna 😂, ale jeszcze wieczorem albo dzień przed myślę, co zjem na śniadanie.😜 Korzystając z wolnej soboty rozpieściłam się takim śniadaniem.😊 Do zrobienia zainspirował mnie jeden z moich ulubionych blogów Kwestia smaku💗. Takie śniadanko daje niezłego kopa energii i jest moc 💪. 
kasza manna na mleku z sosem i bananami




























Składniki:
  • 1 szklanka mleka - 250 ml
  • 5 łyżeczek kaszy manny
  • ½ dużego banana lub 1 mały
  • 1 łyżeczka miodu
sos:
  • 3 łyżeczki masła orzechowego
  • 2-3 łyżeczki miodu
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • kilka sztuk rodzynek, orzechów włoskich
  1. Masło orzechowe, sok z cytryny oraz miód mieszamy razem, dodajemy sól i odstawiamy.
  2. Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy, dodajemy kaszę i ciągle mieszamy, najlepiej trzepaczką. Gotujemy 3 minuty, aż zgęstnieje. Wyłączamy palnik i dodajemy łyżeczkę miodu. 
  3. Banana kroimy w plastry.
  4. Kaszę przekładamy do miseczki, na nią układamy banany, a następnie sos i bakalie. Smacznego 😊

Komentarze