
- 5 liści sałaty
- ½ pomidora
- ¼ papryki czerwonej lub żółtej
- mały oscypek lub 2 plasterki żółtego sera
- 2 plasterki szynki
sos
- ½ łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- ½ łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki oleju z suszonych pomidorów lub oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- Liście sałaty płuczemy, osuszamy i rwiemy mniejsze części.
- Pomidora myjemy i kroimy wg. uznania, u mnie są to półksiężyce.
- Paprykę myjemy i kroimy w plasterki i następnie na pół.
- Oscypka podgrzewamy na patelni na malutkim ogniu, jeżeli zacznie się lekko roztapiać to odwracamy na drugą stronę.
- Szynkę również kroimy w plasterki.
- Składniki sosu dokładnie mieszamy ze sobą do czasu połączenia.
- Na talerzu układamy sałatę, na nią paprykę, pomidora, szynkę, a na samą górę oscypek lub zwykły ser oraz polewamy sosem. Smacznego 😊😊
Komentarze
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)