Dawno nie robiłam żadnej sałatki typu ,,na imprezę"😧, ale ciągle chodziła mi po głowie. Stwierdziła, że nie ma co odkładać. Jak nie teraz to kiedy?!😜 I tak samo jest w życiu, ciągle coś mamy na głowie, ale odkładamy to na potem. I ta kupka spraw ,,na potem" piętrzy się, jesteśmy coraz nieszczęśliwsi, nie spełniamy się. Powiedz w końcu STOP! Zrób to co planujesz od dłuższego czasu, nie odkładaj na później, nie licz, że znajdzie się odpowiednia chwila. To właśnie tu i teraz jest najbardziej właściwy moment. Właśnie w czasie pisania tego wstępu pomyślałam sobie o kursie na który już dawno miałam się zapisać i w końcu się zdecydowałam! Tak samo było miesiąc temu kiedy pewna kochana osoba😘 tak mnie zainspirowała, że zapisałam się na treningi Krav Maga, które również planowałam od x lat. Jestem szczęśliwa, że mogę chodzić na te treningi. Proszę Cię nie odkładaj na potem. Ściskam 😍💖
Składniki:
Składniki:
- 4 jajka
- 4 ogórki gruntowe (poza sezonem mogą być konserwowe)
- 30 dag szynki
- 15 dag żółtego sera
- puszka kukurydzy
- 1 papryka - kolor dowolny
- 3 gałązki natki pietruszki
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 5 łyżek majonezu
- sól, pieprz
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich
- Jajka gotujemy 10 minut w osolonej wodzie.
- Ogórki myjemy, obieramy, a następnie kroimy w kostkę.
- Paprykę również myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
- Szynkę oraz ser również kroimy w kostkę.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do pokrojonych składników.
- Kiedy mamy już ugotowane i ostygnięte jajka, obieramy je ze skorupki i kroimy w kostkę.
- Wszystkie składniki, które kroiliśmy oraz kukurydzę mieszamy razem.
- Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy ją do miseczki lub słoika w którym będziemy przygotowywać sos. Do pietruszki dodajemy jogurt, majonez oraz przyprawy.
- Najlepiej robić sałatkę dzień przed, aby składniki sałatki i sos się ładnie przegryzły. Sos do sałatki dodaję dopiero przed podaniem. Smacznego 😄
Komentarze
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)